Tessedik Sámuel alapítvány

Roszik Gábor evangélikus lelkész, országgyűlési képviselő beszéde 1991. június 30-án hangzott el a Televízióban

Ünneplő Gyülekezet, kedves Honfitársaim!

     Ünnepi istentiszteletünkhöz csatlakozva ünnepi bejelentést szeretnék tenni.
     A mai naphoz kapcsolódva, annak jelentőségére alapozva létrehoztuk a Tessedik Sámuel "Hogy a gyermekek megszülessenek és felnőjenek" Alapítványt.
     Ezt az Alapítványt a reménység, a jövőbe vetett hit, az egymás iránti bizalom, a gyermekek és az élet szeretete hozta létre.
     A mai nap midőn 465 éves többnyire keserves és szenvedésekkel és megpróbáltatásokkal teli múltra és időszakra teszünk pontot, eljött az ideje annak, hogy új korszak kezdődjék népünk életében.
     A valóságos szabadság napja a mai, ami bennünket új reménységgel, hittel tölt el.
     1991. június 30. fő üzenete, hogy megvan az okunk arra, hogy higgyünk a jövőben, hogy érdemes élni, érdemes gyermeket a világra hozni, őket felnevelni, velük családban élni! Tudom, hogy ma még nem könnyű, tudom, hogy sok a gond és nehéz az élet. De azt is tudom, hogy egy olyan folyamatnak a részesei vagyunk, mely egy esztendővel ezelőtt az első szabad választásokkal kezdődött, és jót ígér, és meghozza gyümölcsét.(...)
     Véget kell vetnünk annak a szomorú tendenciának is, hogy nemzetünk évek óta fogy és évről évre kisebb lesz. Nem viselhetjük el tovább, hogy évente 45 ezer emberrel kevesebb él ebben az országban.
     A Tessedik Sámuel Alapítvány első és legfontosabb célkitűzése éppen az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik erejükön felül is vállalnak gyermekeket. "Hogy a gyermekek megszülessenek és felnőjenek!"
     Kedves Honfitársaim! Amikor gyermekekről szólok, azt is el kell mondanom, hogy a gyermekeknek családban kell felnőniök. Sokan vannak ma ebben az országban, akik válásra gondolnak, mert nehéz az életük, mert nem tudnak megbocsátani, újat kezdeni. Ma béküljenek ki egymással, adjanak még lehetőséget egymásnak és a gyermekeknek, hogy szülőkkel és családban éljenek!
     Mint hívő és Isten gondviselő szeretetét sokszor megtapasztaló ember mondhatom, hogy elsősorban lehet építeni a mindig utat mutató Jézus Krisztusra, aki által mindig van megoldás. De számíthatunk egymásra is, hiszen ma egyre több a segítő, bizakodó és reménykedő ember. Ilyen segítséget szeretne nyújtani a jövőben minél több embernek a Tessedik Sámuel Alapítvány. Kérem Önöket, támogassák azt, az életért, az élet megbecsüléséért, a gyermekért!

Az alapítvány címe: Tessedik Sámuel Alapítvány, Gödöllő 2100 Szabadság tér 7.

© 2000, Magzatvédő Társaság